Skal du på aktiv ferie i år? Her er 7 gode bud på hvor du kan tage hen

God mad, dasen på stranden, drinks ved poolen og isdesserter hver eneste aften. Er det hvad du tænker på, når du tænker ferie? Mange forbinder ferie med afslapning og god mad, men sådan behøver det ikke at være. Hvis du gerne vil på en ferie i år, hvor du samtidig holder dig i gang, så skal du læse med her. 

Det er nemlig ikke alle ferier, som handler om solbadning og cocktails. Nogle mennesker tager også på ferie, fordi de har lyst til at holde sig aktive. Når man rejser over landegrænsen, så findes der pludselig et hav af muligheder for fede aktiviteter, som vi måske ikke er lige så spændende herhjemme i Danmark.

Du kan snorkle, kitesurfere, tage på bjergvandring eller suse ned af de hvide løjper på skiferie.

I denne artikel har vi samlet 7 gode bud på, hvor du kan tage hen, hvis du gerne vil holde aktiv ferie i år. 

1. Costa Rica: et eventyr til fods

Hvis du ikke har noget imod at tage et smut over Atlanten, så anbefaler vi at du planlægger din aktive ferie i Costa Rica. Costa Rica er kendt for sine smukke strande og aktive byliv - hvilket man naturligvis også kan nyde godt af efter en aktiv vandretur. Hvis du skal ud og være aktiv i Costa Rica, så skal du trække i vandreskoene og komme afsted på El Camino de Costa Rica. 

El Camino de Costa Rica er en vandretur fra kyst til kyst, hvor du kommer til at passere gennem smukke landsbyer og naturområder, som er langt væk fra de turistede attraktioner. Der er masser af faciliteter på vejen, hvor du kan få noget at spise eller et sted at sove. Det er den perfekte aktive ferie til dig, som elsker at vandre i smukke omgivelser. 

2. Palau: ferie til søs

Hvis du gerne vil søge den anden vej hen mod Stillehavet, så kan du opleve naturen til søs i Palau. Palau er en del af en Stillehavsøgruppe, som er kendt for dens smukke og livlige havliv. Her kan du snorkle og dykke i det turkisblå vand og se masser af finurlige fisk og farverige koralrev.

Selvom snorkling og scuba diving virker som en rimelig afslappende sportsgren, så er det faktisk mere udfordrende, end man lige går og tror. Aktiviteter i vand får en til at føle sig næsten vægtløs, men man bruger konstant hele kroppen til at holde sig i gang i vandet. 

Der er naturligvis masser af steder, hvor man kan snorkle og dykke. Du kan endda også gøre det her hjemme i Danmark. Men hvis du gerne vil se en fuldkommen unik verden under vand, så skal du tage til Palau.

Palau har en af verdens største beskyttede havområder, hvilket betyder at fisk og andet liv til søs bliver passet på. Som dykker kan du se hajarter, koralrev, fiskearter og meget andet havliv. 

3. Franske Alpe D'Huez

Man kan ikke sige 'aktiv ferie' uden at tænke på skiferie. En tur på ski eller snowboard er en ekstremsport, som med garanti vil give dig sved på panden. Frankrig er et land, som bugner af gode skidestinationer. Der er masser af vælge imellem, men vi anbefaler de smukke hvide bakker i Alle D'Huez. 

Det franske skiområde er perfekt til både erfarne skiløbere og nybegyndere. Alle D'Huez er også en destination, som er kendt for at være smuk og solrig også uden for sommerperioden. Det er for eksempel en god rejsedestination i foråret. 

4. Norge: cykelferie i Lofoten

Elsker du at bruge masser af timer på jernhesten? Så skal din aktive ferie gå til Norge. Cykelferier er populære over alt i verden, men Norges betagende landskab kan ikke sammenlignes med noget andet. Især Lofoten i Nordland er kendt for cykelruter blandt dramatiske bjerge, naturreservater og fredfyldte fiskelandsbyer. 

På denne cykelture kan du nyde stilheden og freden mens du triller afsted langt kystlinjen. Turen er velegnet både for de erfarne og nybegyndere. Der skal lægges nogle kræfter i pedalerne for at komme op igennem de til tider snoede landskaber, men hvis du holder aktiv ferie, så er det også fedt med nogle udfordringer. 

5. Italien: bjergklatring i Toscana

Vil du gerne tage din aktive ferie til nye højder? Så skal du op og klatre i bjerge i Toscana. Toscana er en smuk Italiensk by, som bedst er kendt for nogle af Italiens bedste kulinariske oplevelser. Men Toscana har meget mere at byde på. Uden for byens centrum er der masser af smukke bjergpas, som kan bestiges. 

Fra bjergtoppene har du den smukkeste udsigt over betagende landsbyer og naturområder. Du kan både klare bjergvandringen til fods, eller du kan komme helt op og klatre med reb, hvis du gerne vil gøre oplevelsen ekstra intens. 

6. Østrig: den fedeste adventureferie

Det er ikke altid, at man har lyst til at stå i sydens glohede sol og dyrke sport. I så fald kan du holde dig til Europas mere kølige destinationer som for eksempel Østrig. Østrig er kendt for landet smukke floder, bjerge og skove. I landet finder du en perlerække af aktiviteter til hele familien. Der er både vilde floder til kajaksejling og rafting, klippelandskaber til klatring og dybe skove til gode lange vandreture.

Østrig er den perfekte destination for dig, som gerne vil holde dig aktiv på ferien. Du kan stå op hver enste dag og vælge en ny aktivitet og komme hjem med masser af nye oplevelser i bagagen. 

7. Spanien: Fitnessferie på Club La Santa

Hvis det ikke er naturen, som trækker voldsomt i dig, men du vil stadig gerne holde dig aktiv, så kan du planlægge en fed fitnessferie. Det har du mulighed for i Spaniens Club La Santa. Denne destination byder på fitnesshold og funktionel træning dagen lang. Her kan du deltage i masser af holdtræning med dygtige holdtrænere. 

Træningen kan både foregå indendørs eller udendørs, og der er også fitnesscenter, CrossFit område og boldbaner, hvis du foretrækker at træne alene. Derudover er der spaområde og pool, så du kan komme ned i gear og få plejet de ømme muskler efter en god omgang træning. 

Hvis du mangler inspiration til flere fantastiske destinationer til din aktive ferie, så  kan du kigge hos Escapeaway. Her kan du browse gennem de bedste tilbud på populære feriedestinationer, som byder på masser af sjove og udfordrende aktiviteter.

Menu
Top